Kantoorunits en containers op de parkeerplaats

10 april 2024

Overzichtsfoto van de parkeerplaats aan de achterzijde van het klooster. OP de parkeerplaats staan een wit-blauwe kantoorunit en 2 zwarte oplsagcontainders. De de achtergrond een boom en kantoorgebouwen.

Wie regelmatig langs de Assendorperdijk loopt, ziet dat de parkeerplaats de afgelopen weken weer wat voller is geworden. De werkzaamheden in het klooster vorderen gestaag. Vanwege de werkzaamheden zijn bijeenkomsten in het klooster vanaf 1 mei niet meer mogelijk. Hiervoor is nu alternatieve ruimte beschikbaar.

Kantoorunits en opslagcontainers

Er zijn tijdelijke kantoorunits geplaatst op de parkeerplekken voor de Kloosterpoort. In deze units kan de Stichting Dominicanen Zwolle activiteiten blijven organiseren tijdens de transformatie van het klooster. De units worden ingericht als overlegruimte, ze krijgen een nette vloer, meubilair en sanitaire voorzieningen en ze worden geschilderd. Naast de units staan er ook twee zwarte containers op de parkeerplaats. Deze worden gebruikt als opslagruimte voor spullen die nog in de kloosterzalen stonden.

Parkeerplaats gesloten

Door het bouwverkeer en de plaatsing van de units is de parkeerplaats aan de achterzijde van het klooster vanaf medio april niet meer beschikbaar als openbaar parkeerterrein.