Verwijderen van asbest en sloopwerkzaamheden

NIEUWS

Containers, busjes, een hoogwerker. Het parkeerterrein achter het klooster verandert gaandeweg in een bouwplaats. Wat gebeurt er allemaal?

Sinds december is het bedrijf Lagemaat bezig met het verwijderen van asbest. Hier zijn flinke vorderingen in gemaakt. Het asbest wordt verzameld en vervolgens afgevoerd.

Sloop
In februari is ook de fase van sloop gestart. Met het oog op de verbouwing en verduurzaming van het klooster, worden ruimtes gestript en kaal opgeleverd. Deze werkzaamheden gaan de komende maanden verder.

Toegang
Vanwege de werkzaamheden is de ingang aan de Assendorperdijk 6 afgesloten. Bezoekers van de kerk of van activiteiten van Stichting Dominicanenklooster Zwolle kunnen via de kerk naar binnen. Dat kan via de hoofdingang aan de Assendorperstraat of via de zij-ingang (ook voor mindervaliden).

Meer nieuws

Opvang Oekraïense vluchtelingen

Opvang Oekraïense vluchtelingen

Zestig vluchtelingen uit Oekraïne wonen tijdelijk in het Dominicanenklooster. Voor hen heeft Stadsfonds Zwolle de vleugel aan de Assendorperstraatzijde van het klooster ingericht als opvanglocatie.

read more
Masterplan maart 2020

Masterplan maart 2020

Basis voor onderhoud, verduurzaming en transformatie van het kloostercomplex is het masterplan Transformatie, dat HMO opstelde in maart 2020.

read more