Opvang Oekraïense vluchtelingen

NIEUWS

Zestig vluchtelingen uit Oekraïne wonen tijdelijk in het Dominicanenklooster. Voor hen heeft Stadsfonds Zwolle de vleugel aan de Assendorperstraatzijde van het klooster ingericht als opvanglocatie.

Drie verdiepingen zijn ingericht met gemeubileerde kamers. Ook buurtbewoners uit Assendorp kwamen daarbij in actie: zij zorgden voor een gezellige inrichting, kleding en andere bruikbare spullen voor de tijdelijke bewoners.

Op de begane grond zijn de gemeenschappelijke ruimtes en een keuken te vinden. En in de tuin zijn douche- en wasunits geplaatst. Ook is er een ontmoetingsruimte in het klooster voor vrijwilligers die zich inzetten voor de vluchtelingen uit Oekraïne.

De coördinatie van de opvang is in handen van de gemeente Zwolle in samenwerking met de Veiligheidsregio IJsselland. Stadsfonds Zwolle en de gemeente Zwolle onderhouden nauw contact over de beschikbaarheid van het klooster als opvanglocatie. 

Informatie over de opvang van vluchtelingen in Zwolle is te vinden op de website zwolle.nl/oekraine.

Meer nieuws

Van 2016 tot nu

Van 2016 tot nu

In 2016 kreeg HMO de vraag om mee te denken over de herontwikkeling van het Dominicanenklooster....

read more
Voorbereidende werkzaamheden

Voorbereidende werkzaamheden

Binnenkort start Stadsfonds Zwolle met het renoveren en verduurzamen van het kloostercomplex. Wat betekent dit voor de gebruikers van kerk en klooster?

read more
Masterplan maart 2020

Masterplan maart 2020

Basis voor onderhoud, verduurzaming en transformatie van het kloostercomplex is het masterplan Transformatie, dat HMO opstelde in maart 2020.

read more