Masterplan maart 2020

NIEUWS

Basis voor onderhoud, verduurzaming en transformatie van het kloostercomplex is het masterplan Transformatie, dat HMO opstelde in maart 2020.

HMO schreef in 2020 het Masterplan Transformatie Dominicanenklooster. Het masterplan beschrijft de hoofdlijnen voor onderhoud, verduurzaming en transformatie van het kloostercomplex.

Aanleiding voor het masterplan was de conclusie van de Orde der Dominicanen en Stichting Dominicanenklooster Zwolle dat een duurzame en rendabele exploitatie van het kloostercomplex in eigen beheer niet mogelijk bleek, vanwege de benodigde investeringen in het gebouw.

Dit masterplan beschrijft de hoofdlijnen zoals die in maart 2020 zijn vastgesteld. Het plan dient als basis voor de verdere uitwerking van de transformatie.

Download het masterplan (maart 2020)

Meer nieuws

Van 2016 tot nu

Van 2016 tot nu

In 2016 kreeg HMO de vraag om mee te denken over de herontwikkeling van het Dominicanenklooster....

read more
Voorbereidende werkzaamheden

Voorbereidende werkzaamheden

Binnenkort start Stadsfonds Zwolle met het renoveren en verduurzamen van het kloostercomplex. Wat betekent dit voor de gebruikers van kerk en klooster?

read more
Opvang Oekraïense vluchtelingen

Opvang Oekraïense vluchtelingen

Zestig vluchtelingen uit Oekraïne wonen tijdelijk in het Dominicanenklooster. Voor hen heeft Stadsfonds Zwolle de vleugel aan de Assendorperstraatzijde van het klooster ingericht als opvanglocatie.

read more