Voorbereidende werkzaamheden

NIEUWS

Binnenkort start Stadsfonds Zwolle met het renoveren en verduurzamen van het kloostercomplex. Wat betekent dit voor de gebruikers van kerk en klooster?

Op dit moment vinden in en rond het klooster alvast voorbereidende werkzaamheden voor de transformatie plaats. Sommige zijn goed zichtbaar, andere niet meteen. Een zichtbare verandering is de parkeerplaats. Hier zijn twee fietsenhokken verwijderd en drie bomen gekapt. Zo is er straks voldoende ruimte voor de bouwplaats en bouwvoertuigen.


Ook in de kloostertuin is flink gesnoeid. Dit waren voornamelijk onderhoudswerkzaamheden. Daarnaast zijn er op dit moment vrijwilligers bezig met opruimen van spullen uit het klooster. Zij helpen ook bij de voorbereidingen voor de verhuizing van de broeders. Hulp waar we als
Stadsfonds heel blij mee zijn! Naar verwachting starten we in mei 2023 met het ontmantelen van installaties en het voorbereiden van  het gebouw op de renovatiewerkzaamheden.

Meer nieuws

Opvang Oekraïense vluchtelingen

Opvang Oekraïense vluchtelingen

Zestig vluchtelingen uit Oekraïne wonen tijdelijk in het Dominicanenklooster. Voor hen heeft Stadsfonds Zwolle de vleugel aan de Assendorperstraatzijde van het klooster ingericht als opvanglocatie.

read more
Masterplan maart 2020

Masterplan maart 2020

Basis voor onderhoud, verduurzaming en transformatie van het kloostercomplex is het masterplan Transformatie, dat HMO opstelde in maart 2020.

read more