Werkzaamheden

NIEUWS

3 oktober 2022 - Binnenkort start Stadsfonds Zwolle met het renoveren en verduurzamen van het kloostercomplex. Wat betekent dit voor de gebruikers van kerk en klooster?

De afgelopen maanden stonden in het teken van de overdracht van eigendom en beheer van het klooster. De komende periode werkt Stadsfonds Zwolle samen met betrokken organisaties en deskundigen uit verschillende disciplines de transformatieplannen uit.

Op dit moment vinden voorbereidende werkzaamheden voor de transformatie plaats. Naar verwachting starten de renovatiewerkzaamheden van kerk en klooster in 2023.

Wat betekent dit voor de huidige gebruikers van het klooster?

Opvang vluchtelingen

Sinds maart 2022 wonen er vluchtelingen uit Oekraïne in het klooster. Stadsfonds Zwolle en de gemeente Zwolle zijn in gesprek over de beschikbaarheid van het klooster als opvanglocatie.

Kantoren

Op de tweede en derde verdieping van het kloostercomplex hielden lange tijd organisaties en zzp’ers kantoor. Die contracten zijn opgezegd om de renovatie mogelijk te maken. 

Bezield wonen

Een aantal Dominicaanse broeders woont nog samen in het klooster. De komende periode wordt een passende plek voor voortzetting van hun bezielde woongemeenschap gezocht.

Kerk en activiteiten

De activiteiten van de Dominicaanse geloofsgemeenschap en het culturele programma vinden doorgang zolang dit mogelijk is in combinatie met de werkzaamheden. Hierover is steeds nauw overleg met alle betrokken partijen.

Zodra er een concrete planning bekend is, lees je hierover op deze website en in de nieuwsbrief.

Meer nieuws